Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій під час перебування з робочим візитом у Канаді зустрівся з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, Міністром оборони Харджитом Саджаном, лідером парламентської опозиції Роною Амброз, делегатами Консервативної партії. Окрім того, в Торонто Парубій поспілкувався із діаспорою, прочитав лекцію в університеті та взяв участь у експертному круглому столі, присвяченому питанням зовнішньої політики.


Під час зустрічі із Першим заступником Верховної Ради України Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підтвердив «твердий намір Оттави продовжувати підтримку Києва». «Під час зустрічі Трюдо запевнив нас у підтримці Канадою України», — сказав А. Парубій, підсумовуючи результати розмови.


Він також повідомив, що представникам української діаспори було дуже важливо дізнатися «з перших вуст, що відбувається в Україні: про корупцію, про уряд, про війну та все інше».


А. Парубій також зазначив, що під час візиту було проведено кілька зустрічей із великим колом новообраних депутатів. «Депутатів було поінформовано щодо подій в Україні, щоб не дати змоги хитнутися у своїй підтримці», — сказав Перший заступник Верховної Ради і додав, що зустрічі були проведені з членами двох основних партій федерального парламенту.


«Ми зустрілися і з консерваторами, і з лібералами, щоб врегулювати наші відносини та упевнитися, що усі чинні канадські програми підтримки України, зокрема тренування військових та поліцейських, будуть збережені», — зазначив А. Парубій.


Перший заступник Голови Верховної Ради взяв участь у мітингу-вшануванні Героїв Небесної Сотні під стінами парламенту Канади.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.