Міністр оборони Канади Харджит Саджан найближчим часом відвідає Україну з офіційним візитом. Такої домовленості було досягнуто під час перебування Першого заступника Голови Верховної Ради Андрія Парубія у Канаді.


«Ми домовилися із міністром оборони, аби він найближчим часом відвідав Україну. Він пообіцяв зібрати двопартійну делегацію та приїхати», — зауважив А. Парубій.


Він наголосив, що під час зустрічі із керівництвом канадського оборонного відомства було обговорено тему передачі Україні летального та нелетального озброєння. «Ми порушили питання летального озброєння та провели більш докладні консультації щодо нелетального обладнання, необхідного Україні. Це була спеціалізована розмова з документами», — зазначив Перший заступник глави парламенту.


За його словами, розмова велася про системи захищеного зв’язку, пристрої контрбатарейної та радіоелектронної боротьби, а також протитанкову зброю, берегову охорону та броньовані автомобілі.


Представники оборонного відомства Канади також погодилися залишити незмінною кількість своїх військових інструкторів в Україні. «Нині регулярно відбувається зміна військових підрозділів, хоча їх кількість залишається незмінною. Нам важливо, аби не були згорнуті вже наявні програми», — наголосив А. Парубій.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.