У Полтаві зі збірного пункту обласного військового комісаріату врочисто провели на службу 95 майбутніх професіональних захисників Вітчизни (на знімку). Чимало з них уже відслужили строкову службу, мають військові звання, брали участь в АТО. Таких, за словами заступника військового комісара області Едуарда Бородая, майже 20 відсотків.

 

 

Пройшовши медогляд та професійно-психологічний відбір, усі вони вирушають до шести навчальних центрів Збройних Сил України, де, власне, й відбудеться підписання контрактів. А вже звідти, після двомісячного вишколу, одержать направлення до військових частин.


Земляків привітали представники обласної влади та облвійськкомату, самодіяльні артисти. На ратну справу, яка тепер стане головною в їхньому житті, благословив архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ Київського патріархату Федір. Захисникам Вітчизни вручили іконки-обереги.


При цьому деякі чоловіки не приховували: вагомим стимулом для їхнього рішення стало істотне підвищення зарплати військовослужбовцям, яка тепер «стартує» від семи тисяч гривень. Надто за умов, коли, повернувшись із фронту, вони побачили ще гірший, ніж раніше, стан «рідних» підприємств, на яких відбуваються постійні скорочення працівників і платять «символічні» зарплати...

Полтава.


Фото автора.