Учора в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, що в селі Колодяжному під Ковелем на Волині, завершилася VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 145-річчю від дня народження славетної поетеси.

Упродовж двох днів науковці з багатьох міст України розповідали про життя і творчість Лесі Українки, згадуючи маловідомі сторінки її життя. Відбулася й презентація низки нових книг про «співачку досвітніх вогнів» та родину Косачів.
Учасники конференції оглянули експозицію музею, послухали улюблені твори Лесі, виконані на роялі родини Косачів у меморіальному «білому будиночку» народною артисткою України, кандидатом мистецтвознавства Наталією Свириденко. Приємно здивувала своїм співом і, особливо, виконаним власним твором «Мавка» студентка Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка Соломія Голяк.
25 лютого, в день народження Лесі Українки, у Колодяжному біля її пам’ятника відбувся мітинг з нагоди ювілею поетеси.

Волинська область.

 

 

Екскурсію для учасників конференції «білим будиночком», який спеціально для Лесі збудував батько Петро Косач, проводить завідувач музею поетеси в Колодяжному Віра Комзюк.

Фото автора.