Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, перебуваючи з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки, зустрівся з лідерами парламентської групи дружби США з Україною конгресменами Марсі Каптур і Сандором Левіним.

 

Під час зустрічі конгресмени висловили сподівання, що Україна зможе подолати політичну нестабільність, і запевнили, що Сполучені Штати Америки залишаються великими друзями нашої країни.

Учасники розмови також обговорили створення спільної постійно діючої робочої групи між Верховною Радою і Конгресом США.

Перший заступник Голови Верховної Ради також виступив на Конференції американо-українського діалогу з питань безпеки в Раді міжнародних відносин США з доповіддю «Гібридна війна в Україні».

Головний наголос А. Парубій зробив на необхідності продовження санкцій проти Росії як найефективнішого інструменту стримування Путіна.

Перший заступник Голови Верховної Ради зазначив, що США у цьому процесі повинні відігравати лідируючу роль.

У конференції також брав участь заступник міністра оборони США доктор Майкл Карпентер. За словами А. Парубія, міністр оборони запевнив, що «підтримка США України буде лише посилюватися».

***

«Чи зможе Україна зберегти стабільність та подальше проведення реформ — це питання, яке надзвичайно хвилює наших партнерів у Сполучених Штатах Америки», — заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України А. Парубій під час інтерв’ю «Голосу Америки» у Вашингтоні. «Коли ми говоримо про дочасні вибори, на моє глибоке переконання, — це найгірший сценарій, який сьогодні може бути для України. Це зупинка країни, це зупинка реформ», — наголосив А. Парубій.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.