Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зустрівся з учасниками ініціативи «Професійний уряд», створеної представниками Асоціацій випускників закордонних навчальних закладів.


Голова парламенту наголосив, що сьогодні перед Україною стоїть низка серйозних викликів, у тому числі політична криза та криза в економіці. «Маємо дуже багато соціальних кризових явищ, на які просто неможливо не звертати увагу. І все це потребує відповіді. Я вважаю, що відповідь на ці питання має бути дуже чіткою», — зазначив В. Гройсман.


Керівник Верховної Ради зауважив, що одна з ключових проблем України сьогодні — неефективна система державного управління. На його думку, саме нездатність системи адекватно реагувати на виклики сьогодення породжує більшість проблем у країні.


«Одна з основних проблем, яка у нас є, вважаю, є катастрофічна інституційна слабкість, низька якість державного управління — це все призводить до продукування рішень низької якості», — зазначив він.


Голова парламенту наголосив, що для подолання кризи у країні потрібен чіткий план дій, що визначить першочергові кроки здійснення реформ. В. Гройсман зазначив, що ним зараз ведеться робота щодо підготовки відповідного плану.


«Дуже важливо, з одного боку, зробити чіткий антикризовий план дій, а з другого боку, зрозуміти, який інструментарій ми можемо задіяти для того, щоб цей план реалізувати», — наголосив очільник Верховної Ради.
Своєю чергою, представники ініціативи «Професійний уряд», яка об’єднує випускників закордонних навчальних закладів, зазначили, що в Україні мають бути створені належні умови державної служби, що дозволить зробити її привабливою для кваліфікованих фахівців, закордонних випускників та освіченої молоді.


Окрім того, представники ініціативи назвали серед інших важливих реформ, що стоять на часі в Україні, — боротьбу з корупцією, реформи освіти, правосуддя, охорони здоров’я, розвитку економіки, податкової реформи тощо.


Прес-секретар Голови Верховної Ради України.