Російсько-терористичні війська на Донбасі протягом останньої доби (дані на 26.02) вели обстріли переважно в районі Донецька й на приморському напрямку. За оперативним даними групи «ІС», спостерігається активне перегрупування військ противника на луганському напрямку (від Попасної до Сизого) на тлі фактичної відсутності спроб бойових дій з боку терористів на цих ділянках фронту.
«Варто враховувати, що раніше практично всі підрозділи й частини «2-го АК» були задіяні в широкомасштабних навчаннях, що проводилися одночасно з навчаннями ЗС РФ біля кордонів з Україною й в окупованому Криму», — зазначає координатор «ІС» Дмитро Тимчук.
Своєю чергою спікер АП з питань АТО Андрій Лисенко заявив про зростання кількості штатних російських підрозділів на Донбасі, серед яких є підрозділи внутрішніх військ МВС РФ. Водночас, за його словами, на підконтрольних проросійським формуванням територіях звільняють від пацієнтів усі лікарні, які перебувають у безпосередній близькості до лінії зіткнення. «Це потужна підготовка, особливо в медичному плані, свідчить про те, що до наступу готуються саме російські військовослужбовці», — сказав він.
Учора на брифінгу Лисенко також повідомив, що російські окупаційні сили, які напередодні вийшли із Широкіного, замінували практично кожен будинок, і наші сапери ведуть роботи з розмінування...