На 66-му Берлінському міжнародному кінофестивалі «BERLІNALE-2016», який нещодавно відбувся в столиці Німеччини, Україна була представлена і у програмі цього форуму, і на Європейському кіноринку. Наше кіно отримало схвальні відгуки. Зокрема, історичною драмою «Гетьман» зацікавився Брюссельський кінофестиваль.


«Ми вже маємо попередні домовленості щодо проведення Тижня українського кіно у Ризі. Також є запрошення від директора МКФ на острові Іскія (Італія) щодо організації схожого заходу у рамках їхнього фестивалю. Отож, нашим вітчизняним продюсерам не треба боятися стукати у двері міжнародних кінофорумів. Наприклад, історичною драмою «Гетьман», яку на «Берлінале» презентували у рамках кіноринку, вже зацікавився Брюссельський кінофестиваль», — розповів про досягнення української презентації у Берліні Владислав Лясовський, виконавчий директор КМКФ «Молодість».


Загалом у рамках Берлінського МКФ презентували такі роботи: незавершений проект «ТАНК» (реж. Максим Ксьонда), котрий отримав нагороду у розмірі 10 000 євро, короткометражний ігровий фільм «Без тебе» (реж. Наріман Алієв), документальна стрічка «Маріуполіс», німа картина «Одинадцятий» (реж. Дзиґа Вертов), драма «Голубе плаття» (реж. Ігор Мінаєв).