Генеральний секретар Європейського футбольного союзу Джанні Інфантіно (на знімку) очолив ФІФА.

 


Сорокап’ятирічний юрист і генеральний секретар УЄФА був обраний на цю посаду на позачерговому конгресі ФІФА, котрий відбувся на спортивній арені «Галленштадіон» у Цюріху (Швейцарія). У голосуванні взяли участь делегати 207 національних футбольних асоціацій. Інфантіно став дев’ятим президентом ФІФА за її 112-річну історію, перемігши в другому турі голосування з 115 «за».


***


До речі, однією з п’яти асоціацій, котрі свого часу висунули кандидатуру Джанні Інфантіно, була Федерація футболу України. Делегація ФФУ на чолі зі своїм президентом народним депутатом України Андрієм Павелком взяла участь у роботі конгресу.


***


Джанні Інфантіно. Громадянство — Італія / Швейцарія. Дата народження — 23 березня 1970 року. Нинішня посада в УЄФА — генеральний секретар.


До приходу в УЄФА трудився юристом у Міжнародному центрі спортивних досліджень у Невшательському університеті. Колись він був радником різних футбольних організацій, включно з національними асоціаціями Італії, Іспанії та Швейцарії.


В УЄФА працює з серпня 2000 року. Спочатку до його компетенції входили юридичні й комерційні питання, а також питання з професіонального футболу. З січня 2004 року він очолював відділ юриспруденції й ліцензування УЄФА. Потім Інфантіно на тимчасових засадах обіймав посаду директора-розпорядника, потім працював заступником генерального секретаря УЄФА. У жовтні 2009 року його було призначено на посаду генерального секретаря організації.


Інфантіно володіє кількома іноземними мовами. Дипломований юрист одружений, у нього четверо дітей. Новообраний очільник ФІФА не втомлюється повторювати: «Футбол — то пристрасть, емоції, терпимість і повага. Футбол — то диво!».


Фото fіfa.com.


Сторінку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.