Зокрема, понад 70 обстрілів із заборонених мінометів. За даними прес-центру АТО, найбільше атак — на донецькому напрямку, зокрема поблизу Авдіївки, Зайцевого, Пісків, Опитного, Новгородського, Троїцького та Майорська. На маріупольському напрямку терористи гатили в районі Талаківки, Красногорівки і Мар’їнки. Після тижневого затишшя поновилися бойові дії і на Луганщині. Окупанти й надалі застосовують стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети, міномети та БМП.
Ось як охарактеризував ситуацію на передовій боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Щодня до нас прилітають 80 мм та 120 мм міни. На вихідних був бій з диверсійною групою. Атаку вдалося без втрат відбити. Активізувалися ворожі снайпери. Нині думаємо, як їх знешкодити. Адже там працюють професіонали, діють обережно. Зараз спокійно, напевне, розбирають гумконвой, який до них прийшов з РФ. Хлопці всі живі та здорові й готові до можливих провокацій».
Днями в ЗМІ з’явилася інформація, що бойовики повністю залишили селище Широкине. Нині там відбуваються роботи з розчищення та розмінування території, адже під час відходу НЗФ встановили численні розтяжки.
Про ситуацію в Широкиному розповів один із бійців полку «Азов»: «Ми там знаходилися досить довгий час. Потім туди зайшли морські піхотинці. Їх сильно обстрілювали. Днями населений пункт покинули бойовики. І це цілком логічно з їхньої сторони. Сенсу займати нині там позиції немає, бо це низина, яка з усіх боків обстрілюється артилерією. Та й перебувати постійно там немає де, все зруйновано. Єдина ціль, задля якої ЗСУ зайняли село — це розміновування та захоплення сховищ зброї РФ, якої там багато. Проте ця операція має сенс тільки, якщо займати протилежні висоти та укріплення на саханській трасі. Наскільки мені відомо, в Широкине зайшов 131-й батальйон ЗСУ, і їм потрібно виходити на протилежні висоти, щоб ця операція мала успіх».
За даними спільного центру з припинення вогню, за останній тиждень по українських позиціях було випущено понад шестисот мін. Військовими надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність ворожих танків, САУ та 122-мм РСЗВ «Град» у районах н. п. Горлівка, Донецьк, Дебальцеве.
Також підтверджено чергові втрати російських військовослужбовців зі складу підрозділів 1 АК. «28 лютого цього року загинули двоє та отримали поранення троє російських військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла на напрямку н. п. Красногорівка. Внаслідок необережного поводження з мінно-вибуховими засобами, при облаштуванні мінного поля у районі н. п. Соснівське, також загинув військовослужбовець інженерно-саперної роти 9-го особливого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), громадянин Росії», — зазначили в прес-службі ГУР Міноборони.