У Стамбулі протестували проти окупації російськими військами Криму. Асоціація солідарності й культури кримських турків приурочила акцію до другої річниці захоплення півострова, повідомило турецьке інформаційне агентство Аnadolu.


Перед Генконсульством РФ у Стамбулі протестувальники тримали плакати з вимогами: «Росіє, геть із Криму» «Наша Батьківщина — Крим. Звільніть його!», «Ми не купка народу, ми — кулак!».


Один із лідерів Асоціації солідарності й культури кримських турків у Стамбулі Джелал Ічтен заявив, що Росія становить загрозу не тільки для України й Туреччини, а й для усього світу. А насамперед для росіян, яких примітивно ошукали. «Путін і його оточення, які діють у дусі Сталіна, повинні знати, що кримськотатарський народ багато разів відроджувався із попелу й ніколи не зверне зі шляху Мустафи Абдульджеміля Киримоглу», — наголосив Джелал Ічтен.


А в Болгарії представники місцевої української організації «Мати Україна» приєдналися до протестів сирійців, які живуть у цій країні. Акція також відбулася біля дипломатичного представництва РФ у Софії. Протестувальники тримали плакати з вимогою припинити бомбардування в Сирії й зупинити агресію в Україні: «Путін — убивця», «Путіна — в Гаагу», «Стоп російській агресії».


«Під російські бомбардування в Сирії потрапило багато мирних жителів, цивільних об’єктів. Ось чому так багато біженців кинулося до Європи», — розповів сирієць, який одержав притулок у Болгарії.


На протест прийшли й болгари, які вважають, що дві війни, розв’язані Росією в Україні та Сирії, становлять загрозу всьому людству.