Пономарьов став віце-чемпіоном

Шахи. Гуаянь (Китай). Тут тривають ІMSA Elіte Mіnd Games 2016, які є ребрендінгом Всесвітніх інтелектуальних ігор. Змагальна шахова програма складається зі швидких шахів, бліц-турніру та турніру з баскських шахів.
Визначилися призери рапід-турніру. Киянин Руслан Пономарьов посів друге місце. 32-річний український гросмейстер (чемпіон світу ФІДЕ 2002 року) набрав однакову кількість очок з азербайджанцем Шахріяром Мамедьяровим — 5 із 7 можливих. Але у плей-оф кращим виявився опонент нашого спортсмена.

Українці вибороли комплект нагород

Бокс. Софія (Болгарія). 67-й турнір «Станджа» (клас А). Участь у змаганнях брали боксери з 40 країн.
Збірна України виграла три нагороди. «Золото» виборов Дмитро Митрофанов (75 кг). Українець упевнено здолав суперників з Тунісу, Республіки Корея та Італії, а у фіналі побив чинного чемпіона Росії Андрія Ковальчука.
Срібна медаль дісталася Олександрові Хижняку (81 кг), бронзова — Віктору Вихристу (+91 кг).

Завтра старт

Біатлон. Завтра в місцевості Голменколлен поблизу столиці Норвегії Осло стартує чемпіонат світу. Не безпідставно ми чекаємо успішного старту збірної України на цьому форумі.
Виступити на норвезьких трасах готові:
Дмитро Підручний, Сергій Семенов, Артем Прима, Олександр Жирний, Віталій Кільчицький, Руслан Ткаленко; Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Ірина Варвинець, Наталія Бурдига, Яна Бондар.
Розклад змагань.
3 березня (16:30). Змішана естафета.
5 березня (12:30). Чоловічий спринт. (15:30). Жіночий спринт.
6 березня (14:30). Чоловічі перегони переслідування. (16:45). Жіночі перегони переслідування.
9 березня (16:30). Жіночі індивідуальні перегони. 10 березня (16:30). Чоловічі індивідуальні перегони.
11 березня (16:30). Жіноча естафета. 12 березня (16:30). Чоловіча естафета.
13 березня (14:00). Жіночий мас-старт. (17:00). Чоловічий мас-старт.

«Сталь» базуватиметься під Києвом

Футбол. Дніпродзержинська «Сталь» у весняній частині чемпіонату базуватиметься у Харкові та під Києвом. Про це заявив президент клубу Вардан Ісраелян.
— Розколу вже у нас немає. Все нормально. Готуємося. Щодо новачків, то незабаром все стане відомо, як прийде офіційна заявка. Матчі проводитимемо у Дніпропетровську на стадіоні «Метеор». А те, що команда базується у Харкові, то це вимушений захід. Це єдине місце, де можна було тренуватися у цей період. Це лише на дві зустрічі. А потім знову базуватимемося під Києвом.

Каже, що працюватиме не заради грошей

Президент ФІФА Джанні Інфантіно повідомив, що не знає величини своєї зарплати на новій посаді. Швейцарця було обрано главою федерації, він одержав у другому турі голосування понад 50 відсотків голосів (115 з 207).
— Я й досі не знаю своєї зарплати, — поділився новий очільник. — Можете не вірити, але я виставляв кандидатуру на посаду президента ФІФА не заради грошей. Я взагалі не обговорював інформацію про зарплату...
Відзначимо, що Інфантіно подав заявку на участь у виборах після того, як стало відомо про дискваліфікацію президента УЄФА Мішеля Платіні, який незаконно отримав два мільйони швейцарських франків від тодішнього глави ФІФА Блаттера 2011 року. Інфантіно, колишній генсек УЄФА, навіть збирався зняти свою кандидатуру, якби Платіні допустили до виборів.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.