«Чи не втомилася Європа від України?» — таке запитання пролунало на брифінгу від іноземного журналіста після офіційного відкриття «Українського тижня» у Брюсселі.

 


Президент Європарламенту Мартін Шульц (на знімку праворуч) заявив, що іноземні інвестори «не втомилися від України, а очікують впровадження реформ», і насамперед — коли буде поборено корупцію.


У свою чергу Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман (на знімку ліворуч) сказав: «Утома — це слабкість. Щоб побороти виклики зовнішньої агресії Російської Федерації, потрібно бути сильними. І я переконаний у тому, що демократичний світ сильніший. І буде відновлена територіальна цілісність України, і буде мир на континенті. Друга позиція: всередині України теж відбуваються достатньо непрості процеси реформ і змін. І цей виклик має бути теж подоланий якісною політикою, професійним підходом і наполегливістю. І я вірю в те, що Україна виконає своє домашнє завдання. Завжди треба бути сильними, щоб дати відповідь на виклики».


Мартін Шульц назвав розробку реформи Верховної Ради України «новою сторінкою» в історії парламентського співробітництва, адже такого проекту раніше ще не було.


Президент Європарламенту повідомив, що керівник Місії Європарламенту в Україні Пет Кокс передав йому звіт, який написано українською та англійською мовами, і висловив переконання, що рекомендації місії буде виконано. Із текстом рекомендацій місії можна ознайомитися на офіційному сайті Європарламенту.


«Європейський Союз хоче мати стабільну Україну, для підвищення стабільності в Україні потрібна солідарність Євросоюзу, — сказав М. Шульц. — Європейський парламент підкреслює свою готовність співпрацювати з Україною з усіх питань: від лібералізації економічних стосунків до переходу до безвізового режиму».


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.