Становище на кордоні Македонії із Грецією з кожним днем стає дедалі гіршим і може вийти з-під контролю влади. Як повідомила македонська газета «Телеграф», у понеділок кількість біженців на грецькому боці сягнула 7000 осіб.

Уночі близько тисячі з них подолали огорожу й заблокували міжнародну залізничну лінію в села Ідомені. Кілька сотень молодих сирійців та іракців спробували штурмом прорватися на територію Македонії. Юрба скандувала «Відкрийте кордони, ми не хочемо вмирати». Македонським поліцейським довелося застосувати сльозогінний газ для стримування нелегалів. Коли порядок було відновлено, прикордонники пропустили на територію Македонії лише 350 біженців.
На жаль, їх навала в Грецію не зменшується. У порт Пірей щодня на поромах з островів прибувають до тисячі сирійців і іракців. Просто в порту для них облаштували чотири приміщення для чекання і усього один центр для нічлігу й харчування. Греція занепокоєна, що перетворитися на величезний відстійник для непрошених гостей, бо сусідні країни перекрили їм прохід до Центральної і Північної Європи.
«За нашими оцінками, кількість біженців, які опиняться у капкані в нашій країні, уже в березні сягне 50—70 тисяч», — заявив міністр з міграційної політики Яніс Музалас.
Грецька влада повідомила, що готуються запровадити надзвичайний стан у країні в найближчі 72 години, якщо Македонія не почне пропускати біженців на свою територію. У відповідь Брюссель в екстреному порядку розробляє рятувальний план для Греції та інших країн «балканського коридору».
Оглядачі вважають ці спонтанні дії ЄС запізнілими й порівнюють їх із пожежниками, які намагаються гасити пожежу без води й підручних засобів. А тим часом голодні біженці почали нападати на будинки й дачі греків у пошуках харчів. Багато хто з них хворий. Влада побоюються щодо початку епідемії не тільки в Ідомені й Піреї, а й по всій країні.