На Донбасі бойовики продовжують вести прицільний і провокаційний вогонь по наших позиціях. Протягом останньої доби зафіксовано понад 50 обстрілів. З них 35 були сконцентровані на донецькому напрямку, 19 — на маріупольському. За даними прес-центру АТО, терористи гатили по позиціях ЗСУ зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітних установок та мінометів.

Що нині відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Горлівки): «Бойовики останні декілька днів обстрілювали нас здалеку, переважно використовували стрілецьку зброю. А вже вчора намагалися підійти до наших окопів впритул. Шквальним вогнем з гранатометів вдалося відігнати їх. Потім полетіли у наш бік міни калібру 120 мм. Ворожі снайпери, як і раніше, працюють, луплять калібром 12,7 мм. З їхньої роботи видно: справжні професіонали. Схоже, РФ своїх бойовиків забирати з Донбасу не збирається. Це війна на виснаження. Однак у нас іншого виходу немає. Якщо залишимо позиції, завтра вони будуть під Києвом».
Поблизу Єнакієвого, Донецька і Тореза НЗФ розмістили заборонені Мінськими угодами танки САУ і 122 мм РСЗВ «Град», інформує прес-служба ГУР Міноборони. Відповідну інформацію вже передали представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
Крім того, розвідка відзначає, що РФ продовжує накопичувати важку техніку на Донбасі. Так, 29 лютого з боку Російської Федерації через пункт пропуску «Новоазовськ», який не контролюється Україною, зайшла колона військової техніки у складі 6 бойових броньованих машин, 4 вантажних автомобілів з боєприпасами і 2 паливозаправників», — зазначили в прес-службі силового відомства.