Численні браконьєрські вирубки у межах військового полігона ЗСУ біля с. Раденськ виявили працівники Цюрупинського держлісгоспу Херсонщини. 

Під час рейдів, у тому числі за участю чиновників райради та райдержадміністрації, вони нарахували 995 знищених живих акацій. Збиток сягнув 1,6 мільйона гривень! Причому в двох випадках за спилюванням дерев затримували саме військовослужбовців з частин, передислокованих у тимчасовий наметовий табір на полігоні. Виправдовуючи свої дії, вони щоразу посилалися на завдання командирів. Матеріали за цими злочинами передані до районного відділення Національної поліції.
У Цюрупинському держлісгоспі кажуть, що проблем з постачанням дров військовим немає жодних. Протягом останніх місяців для частин ЗСУ легально відпустили чотириста оплачених з бюджету кубометрів деревини. Але, вочевидь, цього недостатньо — у сильні морози солдати «добирали» дрова по навколишніх рукотворних гаях. І це завдає відчутного удару по екології: ці посадки стримують піски Олешківської пустелі, протидіючи «чорним бурям», що раніше засипали піском та знищували поля й городи. Та визначити причетних до вирубок і покарати їх дуже складно. Частини з групи «Південь» на полігоні регулярно змінюються: одні виїжджають до місць постійної дислокації, інші приїжджають на навчання.

Херсонська область.