Федерація баскетболу України отримала офіційного листа з FІBA щодо суддівських призначень на баскетбольний турнір Ігор ХХХІ літньої Олімпіади-2016 (5—21 серпня).
У ньому — перелік імен арбітрів, котрі працюватимуть у Ріо-де-Жанейро. В компанії 33 суддів з 25 країн є українець — рефері FІBA, 39-річний Борис Рижик (на знімку). Лист підписано генеральним секретарем організації Патріком Бауманом.

Призначення Рижика, як зазначає ФБУ, не є дивиною, адже у нього за плечима — кваліфіковане суддівство матчів лондонської Олімпіади-2012. Також Борис Романович успішно працював на фіналах Євроліги-2015 і Євробаскету-2015.
До речі, Борис Рижик — представник знаменитої спортивної династії. Його дід Георгій Жилін — заслужений майстер спорту з академічного веслування, срібний і бронзовий призер Олімпійських ігор (відповідно в Гельсінкі-1952 та Мельбурні-1956).
Тато Бориса — Роман — був знаменитим капітаном київського «Будівельника», 13-разовий(!) чемпіон України, виграв чотири срібні та три бронзові нагороди союзних чемпіонатів, а в складі збірної УРСР здобув «золото» Спартакіади народів СРСР-1983. Потім став відомим арбітром. Обслуговував Євролігу, чемпіонати Європи і світу, України, Лівану, Йорданії, був суддею на Олімпіаді в Атланті 1996 року. Працював комісаром FІBA і ULEB.
Нарешті, ще один Рижик — брат Володимир — грав на найвищому рівні у складі столичного клубу «Київ-Баскет», ставав призером чемпіонатів України з баскетболу.

Фото НОК України.