Зустріччю з першим начальником воднорадіохімічної лабораторії хімцеху Рівненської АЕС Людмилою Цибульник, яка відбулася в інформаційному центрі РАЕС «Полісся», розпочато цикл зустрічей під гаслом «Зв’язок поколінь».


Уже третє покоління працюючих на РАЕС змінює своїх наставників. У 70-80-х роках перші атомники почали будувати електростанцію та місто Кузнецовськ, налагоджувати експлуатацію та передали естафету наступникам. Проте молодь, яка приходить сьогодні, продовжуючи традиції попередників, мало уявляє життя, атмосферу, яка панувала в минулому столітті.

 


Просвітити молодь та усунути дистанцію між поколіннями і мають започатковані в інформаційному центрі РАЕС «Полісся» зустрічі. Людмила Цибульник (на знімку з квітами) свого часу працювала на Нововоронезькій, Кольській та Чорнобильській АЕС. «Ентузіазм, молодість, завзяття», — так охарактеризувала ті далекі часи Людмила Петрівна, а ще — вимогливість та відповідальність у ставленні до роботи. Згадала Л. Цибульник й про виховання пріоритетності безпеки у тих, хто вперше стикався з мирним атомом, адже поряд із досвідченими фахівцями трудилося й багато місцевих мешканців. Атмосфера єдності, взаємодопомоги, натхнення, розуміння, що ти є учасником масштабного технічного проекту, панували серед перших працівників Рівненської АЕС та передавались від одного до іншого. Під час будівництва РАЕС запроваджено безліч новітніх технологій, був врахований досвід зведення попередніх атомних станцій і у СРСР, і у Європі. Багато нового почули від гості нинішні працівники воднорадіохімічної лабораторії хімічного цеху на чолі з Валентиною Бережною, яка сьогодні очолює колектив.

 


Вікторія ЛЕОНОВА, керівник прес-центру РАЕС. 


Фото автора.