Попри переговори у Мінську противник не знижує своєї активності на фронті. За даними прес-центру АТО, останню добу російські найманці застосували установки «Град». Обстріл з реактивної артилерії по позиціях ЗСУ вівся з Донецька у напрямку населеного пункту Невельське та зі Старомихайлівки по Красногорівці. Також терористи гатили з різних видів зброї по позиціях ЗСУ в районі Троїцького, Красногорівки, Опитного, Пісків, Зайцевого, Гнутового, Талаківки, Мар’їнки.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски):

«Сьогодні більш-менш спокійно, намагаємося укріпитися і глибше заритися в землю. Адже ворог активно застосовує артилерію. Окопи та бліндажі — єдиний захист від снарядів. Вночі вони невеликими піхотними групами намагалися підійти до наших позицій. Дали їм гідну відсіч. Набоїв ледь вистачило. Щойно вони відступили, полетіли у нас 120 мм міни. На щастя, усі живі. Як тільки переговори у Мінську — чекай біди. Тиснуть на нас, однак ми вистоїмо».


Як повідомив прес-офіцер сектору «М» Олександр Кіндсфатер, неспокійно було на маріупольському напрямку. «Бойовики 28 разів відкривали вогонь по наших позиціях. Найспекотніше в Мар’їнці, де було зафіксовано 18 обстрілів. Бойовики використовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, зенітні установки, озброєння БМП. Активно діяв ворожий снайпер», — повідомив він.


За даними ГУР Міноборони, підтверджено чергові втрати на Донбасі російських військовослужбовців. «Зі складу підрозділів 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1-го АК у районі Мар’їнки 2 березня цього року загинуло п’ятеро російських військовослужбовців з диверсійно-розвідувальних груп, які діяли у напрямку Красногорівки, ще четверо отримали поранення», — повідомили в прес-службі відомства.