Якби парламентські вибори проходили цими днями, Радикальна партія отримала б на них понад десять відсотків голосів. Такі результати «останніх опитувань» оприлюднив учора на 12-му з’їзді партії її лідер — Олег Ляшко (на знімку). А кандидатуру самого політика готові підтримати майже 12 відсотків українців. Однак, якщо відкинути особисті інтереси, для країни в цілому нові вибори можуть стати «смертельними», наголосив парламентарій. Водночас народний депутат зауважив, що нині коаліція в парламенті фактично «померла», а той, хто стверджує, що вона існує,— «бреше».
Олег Ляшко нагадав своїм колегам по партії, що їхня політична сила звернулася до Президента та Прем’єр-міністра з пропозицією сформувати нову більшість у законодавчому органі, окреслила свою програму подальших дій, однак, «переговори з цього приводу гальмуються». Політична сила, яку очолює Олег Ляшко, за його словами, у новій коаліції претендує «на все». «Ми не боїмося брати на себе відповідальність за формування більшості й нового уряду», — сказав він.
На вчорашньому з’їзді члени Радикальної партії проголосували за виключення з виборчих списків дев’ятьох кандидатів у народні депутати: Андрія Мисика, Євгенії Смолянчук, Валентини Ковтун, Інни Костирі, Володимира Кучера, Сергія Шевкунова, Назарія Поліщука, Сергія Мурованого та В’ячеслава Стасюка. Після того як прийняте на з’їзді рішення підпише лідер партії, документи спрямують до Центральної виборчої комісії. ЦВК, згідно з законом, має п’ять днів, щоб виключити кандидатів із виборчого списку.