Незалежно від вироку політичне рішення про звільнення Надії Савченко буде ухвалене протягом найближчих місяців. Про це вчора під час свого виступу в Донецькому міському суді Ростовської області заявив її адвокат Ілля Новіков. Він наголосив, що провину української льотчиці і депутата Верховної Ради не доведено, і в неї є алібі, підтверджене деталізацією телефонних дзвінків і даними свідків. «Ми маємо підстави категорично стверджувати, що бойовики «ЛНР» взяли Надію Савченко у полон як мінімум за годину до початку обстрілу, під час якого загинули журналісти», — сказав захисник.

Ілля Новіков також повідомив, що незалежно від того, скільки років ув’язнення присудять Надії Савченко, захист не подаватиме касаційну скаргу, оскільки не вірить у справедливість російського суду.
«Ви, звісно, винесете обвинувальний вирок, я у цьому не сумніваюся. За цим процесом стежить весь світ... Ця справа не залишиться без уваги і після вироку», — сказав захисник. Він переконаний, що незалежно від того, що вирішить суд, адвокатам вдасться домогтися політичного рішення про звільнення Надії Савченко. «А що стосується звинувачення, воно було фальшивим, і ви про це знаєте», — заявив Новіков.
Учора в другій половині дня суд несподівано змінив графік, і замість того, щоб дати останнє слово Надії, призначив перерву до 9 березня. Після чого Ілля Новіков написав у Твіттері: «Надія оголосила суху голодовку».
Нагадаємо, що 2 березня Донецький міський суд Ростовської області перейшов до заключного етапу розгляду справи українського військовослужбовця Надії Савченко — дебатів сторін процесу. В залі суду вже виступили прокурори і вимагали 23 роки колонії для Савченко, плюс — штраф у 100 тисяч рублів за незаконний перетин кордону. Захист Савченко наполягає на її невинуватості.