Бокс. Київ. У своєму стартовому поєдинку в п’ятому сезоні Всесвітньої серії боксу (WSBWSB) «Українські отамани» здобули переконливу перемогу над «Мексиканськими воїнами» — 4:1!
49 кг. Переможний заспів зробив узбецький легіонер українського колективу Гасанбой Дусматов, котрий виграв п’ятираундовий гострий поєдинок у Госеліто Веласкеса.
Маючи перевагу в швидкості, Дусматов переконливо виграв два перших раунди. Однак ситуація змінилася в третьому і четвертому відрізках поєдинку. Їх виграв мексиканець.
Переможець мав визначитися в завершальному, п’ятому, раунді. Мексиканець надто оборонявся і, схоже, геть забув про атаку. А Гасанбой потроху завдавав ударів. Судді одностайним рішенням віддали перемогу представнику «отаманів» — 48:47.
56 кг. Наш Микола Буценко показав високий клас у бою з Сергіо Чиріно. Українець із перших секунд почав атакувати. Часто йому вдавалося завдавати важких ударів у корпус і в голову. У другому, третьому й четвертому раундах мексиканець безуспішно намагався скористатися своєю антропометричною перевагою — утримати суперника на дальній дистанції. Але марно.
У п’ятому раунді, який за великим рахунком нічого вже не вирішував, невтомний Буценко безперестанку йшов в атаку. Усі три судді віддали йому перемогу — 50:45, 50:46, 50:46.
64 кг. 33-річний Володимир Матвійчук поступився, безперечно, талановитому 19-річному Раулю Кур’єлю. У кожному з п’яти раундів мексиканець мав, на думку арбітрів, перевагу (хай часом і незначну) над нашим боксером, що, власне, і відбилося на підсумковому результаті.
75 кг. Не підкачав ще один узбек у складі «отаманів» — Хоршид Норматов, котрий здобув прогнозовану вікторію над Місаелем Родрігесом. Це був третій виграш господарів, котрий забезпечив нам загальну перемогу.
91 кг. У завершальній зустрічі капітан української команди Денис Пояцика мав за суперника албанця Крістіана Демажа. Вже в стартових раундах Денис продемонстрував, чому саме він є фаворитом цього бою. І так діяв до фінального гонгу.
Наступний матч наші бійці проведуть у п’ятницю, 23 січня, проти «Британських левових сердець», які також уже встигли здобути одну перемогу в цьому сезоні.