Біатлон. Голменколлен (Норвегія). Чемпіонат світу. Змагання почалися змішаною естафетою (2х6 км + 2х7,5 км). За Україну виступали: Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Сергій Семенов і Дмитро Підручний.
Одразу варто сказати, що наша команда виступила добре, посівши високе четверте місце. Могла й «бронзу» здобути, якщо б Підручний на останньому вогневому рубежі не витратив зайвий патрон. Але не судитимемо суворо Дмитра. Він і так молодець — бився з грандами на рівних.


1. Франція — (0 + 8) 1:14:01.1; 2. Німеччина — (0 + 7) +4,3; 3. Норвегія — (0 + 10) +14,4; 4. Україна — (0 + 9) +29,8 (це найкращий результат українців у цій дисципліні на світових чемпіонатах); 5. Австрія — (0 + 3) +1:07.1.


Сьогодні на чемпіонаті відбудуться спринтерські перегони і в жінок, і в чоловіків.


З Кіпром — в Одесі, з Вельсом — у Києві


Футбол. Президія ФФУ затвердила місце проведення майбутніх контрольних матчів, у яких національна збірна зустрінеться з командами Кіпру та Вельсу.


Отже, поєдинок із Кіпром 24 березня вирішено провести на стадіоні «Чорноморець» в Одесі. 28 березня українці проведуть зустріч із валлійцями на НСК «Олімпійський» у Києві. Початок обох спарингів — о 21:00.


Як відомо, контрольні матчі головної команди України зі збірними Кіпру та Вельсу є першим етапом підготовки підопічних Михайла Фоменка до фінальної частини чемпіонату Європи-2016, до старту якої залишилося вже менше 100 днів.


Сьогодні чемпіонат поновиться


Завершилася зимова перерва в чемпіонаті української футбольної Прем’єр-ліги. Відбудуться три поєдинки 17-го туру: (12:00) «Чорноморець» (Одеса) — «Карпати» (Львів), (14:00) «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Олександрія», (17:00) «Динамо» — «Дніпро». Матч «Металург» (Запоріжжя) — «Говерла» (Ужгород) УПЛ скасувала через ситуацію, котра виникла в запорізькому клубі.


На завтра призначено зустрічі: (14:00) «Олімпік» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ), (17:00) «Шахтар» (Донецьк) — «Ворскла» (Полтава), (19:30) «Металіст» (Харків) — «Волинь» (Луцьк).


Ярмоленко розчарований

 

Лідер київського «Динамо» Андрій Ярмоленко, влучний удар якого приніс його клубу нічию з «Олександрією» (1:1), засмучений якістю гри команди в кубковому поєдинку.


«Другий тайм ми провели добре, але перший був жахливий. У таких іграх усе залежить від нас. Якщо показуватимемо хороший футбол, то виграватимемо. Якщо ні — отже, на стадіон ходитиме ще менше людей, ніж на матчі з «Олександрією», — сказав в ефірі одного з телеканалів Ярмоленко.


Нагадаємо, що на НСК «Олімпійський» (вміщує 73 000 глядачів) того вечора зібралося лише три з половиною тисячі вболівальників.

 

Ломаченко полетів до Америки готуватися

 

Бокс. Василь Ломаченко прибув до США для підготовки до поєдинку з Ніколасом Волтерсом з Ямайки, котрий, імовірно, відбудеться 30 квітня. У Лос-Анджелесі боксера зустрічав його менеджер Егіс Клімас.

 

Другу партію виграла претендентка

 

Шахи. Львів. Марія Музичук програла у другій партії (тривала майже 4 години) матчу за звання чемпіонки світу. Чинна чемпіонка, яка цього разу грала чорними, здалася на 32-му ході. Рахунок матчу після двох партій став 1,5:0,5 на користь китаянки Гоу Іфань. Як відомо, матч передбачає 10 партій.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.