Мінський процес триває, перемовини в Парижі глав МЗС «нормандської четвірки» 3 березня, кажучи дипломатичною мовою, не стали вирішальними. Саме в цей день сепаратисти вперше за тривалий час відкрито застосували «Гради»... Така зухвала поведінка з боку агресора ще раз доводить: російським «партнерам» не можна довіряти ніколи і ні в чому.


Аргументовано постає питання: навіщо все це робиться російсько-терористичними силами і саме у військовій сфері? Експерти Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел» проаналізували поточну ситуацію в зоні АТО й оприлюднили власне судження щодо спрямованості природи та мети дій з боку гібридних формувань.


Зокрема, головним висновком експертів є: агресор веде приховану підготовку до можливих широкомасштабних наступальних бойових дій російсько-терористичних сил та збройних сил Росії проти України, завчасно погоджених за часом, за напрямками, об’єктами та залученими силами й засобами.


Це знаходить підтвердження в діях російської сторони. Наприклад, особливістю мобілізаційних планів трьох армійських корпусів є те, що вони вкомплектовуються переважно етнічними українцями — як добровольцями, так і мобілізованими з Криму, Донбасу, а також Кубані та інших прикордонних з Україною областей Росії.