Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 17-й тур.


5 березня. Матч «Металург» (Запоріжжя) — «Говерла» (Ужгород) скасували.


«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Олександрія». 2:2. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 1 113 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Кравченко, 15, Дебелко, 75 — Пономар, 28, Запоражан, 59 (п).


«Чорноморець» (Одеса) — «Карпати» (Львів). 0:0. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 7 022 глядачі. Рефері — Бондар (Київ).


«Динамо» (Київ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 2:0. Київ. НСК «Олімпійський». 


14 096 глядачів. Рефері — Жабченко (Хмельницький). Голи: Ярмоленко, 19, Гусєв, 38.


6 березня. «Олімпік» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ). 1:1. Київ. НТК імені Віктора Баннікова. 1 000 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Голи: Поступаленко, 71 — Будківський, 58.


«Шахтар» (Донецьк) — «Ворскла» (Полтава). 3:1. Львів. «Арена-Львів». 2 820 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Срна, 9, Тайсон, 49, Едуардо, 85 — Громов, 36.


«Металіст» (Харків) — «Волинь» (Луцьк). 3:0. Харків. ОСК «Металіст». 4 356 глядачів. Рефері — Балакін (Київська область). Голи: Полянський, 9, Прийомов, 44, Родич, 90+1.


У цьому турі відзначається переконлива перемога «Металіста» над «Волинню». І особливе враження справила яскрава гра харків’ян. Це при тому, що команда має багато проблем: є заборгованості з зарплати, періодично зникають електрика, вода, тепло на тренувальній базі клубу. Його власник — людина, котра переховується від правоохоронних органів за кордоном. Але шкодить команді, як може.


Але, попри все, «Металіст» грає, його футболісти справедливо заслуговують на добре слово за відданість футболу і клубу.


Природно, що особливу увагу привернув поєдинок «Динамо» з «Дніпром». Протистояння цих суперників — завжди інтрига. Як і очікувалося, господарі атакували великими силами. Але користі від цього протягом тривалого часу не мали.


Утім, кількість таки переросла в якість. Під час атаки віялом оборонець киян Антунеш нагадав про свій хист потужно пробити здалеку. Лаштувка відбив м’яч перед собою, а оборонці його не підстрахували і дали Ярмоленку можливість спокійно зіграти на добивання.


Закріпили перевагу динамівці знову не без допомоги суперника. Папа Гуйє спочатку відпустив м’яч, потім влучив в Олега Гусєва, який несподівано для самого себе одним дотиком метрів з 25 забив другий м’яч дніпрянам.


Після перерви гості прийшли до тями, намагалися врятувати поєдинок. Але ті потуги були марними. Отже, кияни успішно склали дніпропетровський іспит. Тепер слово за «Шахтарем», котрий наступної неділі в гостях зіграє з «Дніпром».