Виконуючий обов’язки керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський (на знімку) під час проведення «Українського тижня» у Брюсселі наголосив, що одним із завдань, що стоять перед нинішньою Радою, є реформування апарату парламенту. «Головою Верховної Ради вже давно було поставлено завдання щодо реформування Верховної Ради, але без змін в апараті це неможливо здійснити», — сказав він.

 

 

За його словами, суспільство має розуміти, що «Верховна Рада — це локомотив нашої держави, і її реформа побудована на тих всіх пропозиціях, що були висунуті як нашими політиками, так і працівниками апарату». «Це не Євросоюз нав’язує реформи Україні, а ми самі розуміємо, що потрібно змінити, щоб Верховна Рада працювала ефективно. Це саме наша реформа, яка буде запроваджуватися завдяки рекомендаціям Місії Кокса — всім тим 52 пунктам, які будуть реально виконані», — наголосив В. Слишинський.


В.о. керівника апарату повідомив, що перш ніж запроваджувати дорожню карту реформ, треба буде напрацювати план дій для забезпечення її виконання відповідно до підписаної Угоди про співпрацю в адміністративній сфері між Загальним секретаріатом Європейського Парламенту і апаратом Верховної Ради України. «І я думаю, що ми це зробимо. За рік впораємося», — запевнив він, водночас зауваживши, що заплановані реформи розраховані на тривалий термін.


В. Слишинський також зазначив, що «частина тих пропозицій буде вже реалізована зараз, щоб пройти безболісно всі наступні процеси».


Зокрема, одним із таких процесів він назвав кадрову реорганізацію секретаріату. «Треба реформувати кадрову службу, щоб вона була більш сучасною, оскільки в нашому законодавстві немає такого терміну, як мобільність», — сказав він і наголосив: якщо ми не побудуємо сучасну кадрову службу, нам буде складно рухатися далі.


Також В. Слишинський звернув увагу на необхідність створення дослідницьких структур на базі Парламентської бібліотеки, яка нині, на жаль, не є такою за призначенням. За його словами, необхідно реформувати й Інститут законодавства, експертні структури. «Потрібно приділити увагу комунікаційним технологіям, роботі із засобами масової інформації, з інститутами громадянського суспільства для кінцевої мети — зробити роботу парламенту відкритою та прозорою», — наголосив в.о. керівника апарату.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.