Двадцять п’ять спортсменів із Луганської області претендують на участь у ХХХІ літніх Олімпійських та Параолімпійських, Дефлімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. 

«Такий результат відбору був хорошим і у мирний час, а з урахуванням проведення АТО в нашій області я вважаю його просто унікальним, — наголосив начальник управління молоді та спорту облВЦА Антон Волохов. — Це величезна заслуга злагодженої роботи тренерів, керівників колективів шкіл, комунальних закладів, які працювали весь передолімпійський цикл». Незважаючи на бойові дії, у сфері молодіжної політики та спорту Луганщини працюють вісім комунальних закладів обласного рівня: дві школи олімпійського резерву, школа вищої спортивної майстерності, центр роботи з інвалідами «Інваспорт», обласна школа інвалідів, база олімпійської підготовки «Олімп» і 25 дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
Окрім того, виконком Федерації легкої атлетики України затвердив склад збірної, яка 17—20 березня візьме участь у чемпіонаті світу у приміщенні, що відбудеться у Портленді (США). Серед легкоатлетів збірної і луганчанка Анастасія Бризгіна.

Луганська область.