У Полтаві на сесії облради депутати прийняли звернення до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою невідкладно заборонити транзит російських вантажівок територією України.

Водночас пропонується скасувати «зрадницьке за змістом і суттю» рішення про відновлення такого транзиту з 25 лютого. Ухвалення згаданого звернення ініціювала фракція ВО «Свобода» в обласній раді. Його текст на сесії оприлюднив керівник фракції, фермер із Лохвицького району Віктор Щуров. «Неприпустимо, що чинна влада... дозволяє агресору заробляти на українській економіці», — наголошується у документі. Після його обговорення депутати облради підтримали звернення до керівника уряду більшістю голосів.
Попри те, що територію Полтавщини перетинає стратегічна автомагістраль Київ—Харків—Довжанський, яка з’єднує Україну з Росією, реального блокування проїзду фур із країни-агресора в регіоні фактично не було. У середині лютого його намагалися організувати активісти «Правого сектору», УНА-УНСО та ще кількох організацій. Однак після нетривалого чергування на одному з блокпостів, облаштованого на згаданій трасі раніше, вони роз’їхалися. Оскільки, мовляв, не зафіксували проїзду жодної російської вантажівки...

Полтава.