НАТО продовжуватиме надавати всебічну допомогу Україні в реформуванні її оборонної сфери та посиленні обороноздатності її Збройних Сил. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг під час зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком у Брюсселі.


Столтенберг закликав нашу державу до запровадження принципів цивільного демократичного контролю над збройними силами та запевнив, що організація і радники Альянсу й надалі підтримуватимуть країну на шляху до амбітної мети переходу до стандартів НАТО. «Чим краще та якісніше ви здійснюватимете реформи, тим вагомішою буде наша практична допомога та підтримка», — цитує Столтенберга прес-служба Міністерства оборони України.


Також керівник Альянсу зазначив, що НАТО займає принципову позицію стосовно забезпечення суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України. Блок збільшує взаємодію з Україною, в тому числі в наданні їй допомоги в рамках існуючих і перспективних проектів та ініціатив співробітництва.


Степан Полторак, у свою чергу, визнав важливість реформ для ЗСУ України: «Сьогодні ми чітко розуміємо: якщо зараз не будуть проведені ґрунтовні та якісні реформи оборонного сектору, ми не переможемо, адже іншого шансу Україна може просто не мати».


Крім того, міністр оборони поінформував  про ситуацію на сході України, зокрема про порушення бойовиками Мінських домовленостей. Представники країн-членів НАТО відзначили витримку та дипломатичність української сторони щодо ситуації на Донбасі.


Сторони також узгодили план дій до Варшавського саміту, що відбудеться в липні.