Дві години, наповнені і любов’ю, і смутком, і патріотизмом, провели сєверодончани на концерті народного артиста України Фемія Мустафаєва (на знімку) «Тарас Шевченко. Солоспіви». Це був перший концерт співака у його турі Луганщиною, і пройшов він з аншлагом. Вірші Тараса Шевченка гармонійно вписувались у музичні композиції, створюючи своєрідну атмосферу, коли єднання співака і слухача було безсумнівним. Зал міського музичного училища, що зібрав шанувальників Фемія Мустафаєва, то потрапляв у полон його чарівного голосу, то осмислював пророчі слова великого українського поета. Своєрідний настрій перед концертом створила виставка робіт учнів шкіл естетичного виховання області, а також робіт сєверодонецького художника-екслібриста Бориса Романова, присвячена Кобзареві.

Зі сцени звучала і любовна лірика, і патріотичні пісні. В сольному концерті Фемія Мустафаєва брала участь і заслужена артистка України Анжела Ярмолюк, яку публіка також приймала тепло і досить гостинно. Після виступу Фемій Мустафаєв зустрівся з вихованцями музичного училища, а також з діячами і керівниками культури та мистецтва області. Під час спілкування прозвучало кілька пропозицій, які надихнули співака на подальшу співпрацю з луганчанами. Зокрема, в одному з обговорених проектів йдеться про виступ Фемія Мустафаєва у супроводі обласного симфонічного оркестру у Сєверодонецьку у жовтні поточного року.
Наступні два концерти артист дав у Старобільську та Кремінній. Кожного разу серед слухачів у залі було немало людей у військовій формі. Це — учасники АТО, для яких українська пісня наживо стала своєрідним подарунком у їхньому «окопному» житті. А для артиста таким подарунком було неформальне спілкування з людьми із зони АТО і усвідомлення того, що вони знають і люблять українську пісню, шанують Великого Кобзаря.

Луганська область.