Лас-Вегас (США). 29-річний американець Деонтей Вайлдер (33-0, 32 КО) переміг 36-річного канадця Бермейна Стіверна (24-2-1, 21 КО) і став чемпіоном світу за найпрестижнішою версією WBC у суперважкій категорії. Як відомо, ще недавно цим титулом упродовж багатьох років заслужено володів нинішній міський голова Києва Віталій Кличко.
Перша половина бою пройшла за відчутної переваги Вайлдера (на знімку), якому вдавалися хороші серії ударів у голову Стіверна. Чинний на той момент чемпіон світу (WBC) відповідав рідко.
У другій половині бою Вайлдер помітно знизив оберти, особливо це стосується фінальних раундів. Дався взнаки той факт, що він ніколи не проходив більше чотирьох раундів. Стіверн став частіше діставати втомленого американця з ближньої дистанції, але навіть тоді Деонтей знаходив величезні щілини у захисті на той момент ще світового чемпіона. Тому складалося враження, що Вайлдер контролює хід бою. Судді віддали перемогу Вайлдеру з великим відривом 118:109, 119:108, 120:107.
Отже, Деонтей Вайлдер став ще й офіційним претендентом на бій за звання абсолютного чемпіона світу з Володимиром Кличком, який володіє титулами WBA, WBO, ІBF і ІBO окрім поясу WBC. Об’єднавчий бій, орієнтовно, має відбутися до кінця цього року.
*** 
Того вечора, що дуже приємно, не обійшлося й без української перемоги. В андеркарті чемпіонського протистояння між Вайлдером і Стіверном багатообіцяючий напівважковаговик 27-річний В’ячеслав Шабранський (12-0, 10 КО) на «відмінно» склав перший у своїй кар’єрі серйозний «іспит». Уродженець Житомира в блискучому стилі здолав стійкого та непоступливого американця Гарретта Вілсона (13-9-1, 7 КО).
У другому та восьмому раундах Вілсон побував у нокдаунах. У дев’ятому — американець пропустив серію ударів, але все-таки встояв на ногах. Зрештою, рефері поєдинку Джей Нейді, врахувавши пораду лікаря, відмовився випускати Гарретта на десятий раунд.
 
Фото boxnews.com.ua.