Під час обговорення порядку денного сесії Рівненської обласної ради, що відбулась учора, 11 березня, керівник фракції «Партія конкретних справ» Богдан Файфура вніс пропозицію доповнити його ще одним пунктом — про висловлення недовіри голові Рівненської обласної ради Володимиру Ковальчуку.
Однак головуючий на сесії Володимир Ковальчук після тридцятихвилинної перерви відмовився ставити на голосування пропозицію Богдана Файфури. На його думку, такий проект рішення потрібно було оприлюднити за двадцять днів до сесії на сайті обласної ради чи в інших ЗМІ. У своєму виступі присутній на сесії облради народний депутат України Андрій Лозовий підтримав Володимира Ковальчука, мотивуючи це тим, що внесення такого пункту в порядок денний суперечить Закону України «Про доступ до публічної інформації». Народному депутату апелювали на це депутати обласної ради, які посилалися на закон України про місцеве самоврядування, що дає право депутату вносити пропозиції.
За порядок денний у цілому проголосували лише 14 депутатів. Відтак головуючий оголосив сесію облради закритою.
Однак надалі події розвивались так: головування взяв у свої руки перший заступник голови Рівненської облради Микола Драганчук і депутати таки внесли до порядку денного питання про недовіру голові облради Володимиру Ковальчуку, який залишив сесійну залу. Таємне голосування відбулося. І, за повідомленням лічильної комісії, за недовіру і звільнення з посади голови Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука проголосували 42 депутати, утрималися — чотири. Загалом бюлетені для таємного голосування отримали 46 депутатів облради.
Цього ж дня на сесії головою Рівненської обласної ради обрано Олександра Корнійчука (фракція БПП «Солідарність»), який до цього працював керівником апарату Рівненської ОДА. Із 47 депутатів, які взяли бюлетені для голосування, за нього віддали голоси 44.

Рівне.