Так вважають поштовики Рівненщини, які досі впродовж трьох років утримували перші місця в Україні за підсумками роботи та якістю обслуговування населення. Але працювати так стає дедалі важче, кажуть вони. І не тому, що не хочуть, а тому, що в державі досі неправильно велася кадрова політика щодо пошти. Тому й уповноважили звернутися до міністра інфраструктури України Максима Бурбака директора Рівненської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Валерія Колганова. Текст звернення подаємо нижче:
«Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» виконує важливу державну місію — надає соціально значущі універсальні поштові послуги населенню на всій території України. Ефективність діяльності УДППЗ «Укрпошта», як національного оператора поштового зв’язку, істотно впливає на розвиток ділової активності, економіки та соціальної сфери України. Розгалужена мережа відділень (14 тисяч по всій території України), роками здобута довіра клієнта до державної пошти розкриває можливості для розвитку всіх аспектів діяльності підприємства. Наші майбутні успіхи залежать від виважених, системних управлінських рішень керівника підприємства, спрямованих на упередження негативних тенденцій та наслідків.
Багато разів за останні роки змінювалося керівництво підприємства, що негативно позначилося на діяльності поштового зв’язку. Особливо методи управління вплинули на результати роботи регіональних дирекцій. За підсумками 2013 року майже половина з них спрацювала збитково на фоні значного скорочення виробничого штату дирекцій та непомірного збільшення штату апарату управління генеральної дирекції. Нинішні керівники генеральної дирекції відірвані від проблем листонош, операторів, начальників відділень, які забезпечують потреби населення у послугах. Управлінські рішення керівників спрямовані на задоволення потреб апарату управління генеральної дирекції, обмежуючи повноваження філій.
Підприємство потребує значних структурних, технічних та технологічних змін. Зважаючи на кардинальні економічні та соціальні зміни в країні, колектив підприємства надзвичайно відповідально і фахово ставиться до своєї справи, усвідомлює, що сучасному інформаційному суспільству потрібна сучасна пошта.
Сподіваємось, що Ваше особисте втручання зупинить негативні зміни в діяльності УДППЗ «Укрпошта», допоможе призначити професійного керівника зі значним досвідом роботи у галузі поштового зв’язку, який користується повагою у колективі та своїми рішеннями не дасть зруйнувати українську пошту, а з Вашою допомогою виведе державне підприємство на сучасний рівень, який відповідає світовим стандартам поштового зв’язку», — йдеться у зверненні поштовиків Рівненщини.
 
Рівне.