Останню добу на Донбасі неспокійно. За даними прес-центру АТО, бойовики понад 40 разів обстріляли наші позиції. Найгарячіше було на донецькому напрямку. Опорні пункти ЗСУ неподалік Старогнатівки, Кам’янки, Троїцького, Новгородського, Авдіївки, Зайцевого, Майорська та Пісків російські найманці обстріляли з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Про те, що відбувається на передовій, розповів один із бійців ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Останні дні наші позиції інтенсивно обстрілюються ворогом. Луплять зі стрілецької зброї, кулеметів, СПГ, АГС та мінометів різних калібрів. Втрат і поранених не маємо. Ми забезпечені всім необхідним. Маємо достатньо сил, щоб на цих рубежах стримати ворога. Тривожно нині неподалік від нас — поблизу Авдіївки. За нашою інформацією, там наші хлопці перебувають у справжньому пеклі. Їх поливають свинцем різного калібру. Нині вони утримують південно-західні околиці населеного пункту. Їм вдалося просунутися вперед і взяти під вогневий контроль Ясинуватську розв’язку. Знищено велику кількість військовослужбовців РФ. Більше сказати нічого не можу, оскільки там ситуація змінюється щогодини».
Інформацію про напружену ситуацію поблизу Авдіївки підтвердив учора ЗМІ і речник прес-центру штабу АТО Сергій Жмурко. За його словами, у цьому секторі бойовики РФ ведуть вогонь з усіх видів зброї, у тому числі забороненої Мінськими угодами. «Ворог лупить з мінометів калібру 120 та 82 мм, артилерії калібру 122 мм, а також танків. Наші позиції постійно штурмують ворожі ДРГ», — повідомив він.
Днями в МЗС України опублікували заяву щодо подій, які відбуваються в районі цього населеного пункту. «Терористи з окупованих територій намагаються просунутися всередину сірої зони. Для досягнення поставлених цілей так звані війська «ДНР», які називають себе «Першим армійським корпусом», створили спецгрупу, яка становить 800 терористів. Крім того, туди входять майже 10 танків, до 30 броньованих машин, 13 гармат артилерії, до 20 мінометів, а також 4 установки «Град». Також сепаратисти застосовують ДРГ і безпілотники для активізації розвідки», — повідомили у відомстві.
За інформацією ГУР Міноборони, у результаті бойових зіткнень на Донбасі противник зазнав значних втрат. «12 березня цього року до міської клінічної лікарні та лікарні №18 Донецька з авдіївського напрямку доправлено 23 загиблих та 34 поранених», — зазначили в прес-службі силового відомства.