Октябрський районний суд Полтави вирішив спрямувати в дохід держави 9 987 600 грн. застави за зниклого екс-начальника облуправління ДАІ Петра Блажівського. Водночас було задоволено клопотання представника прокуратури області про дозвіл на затримання підсудного з метою приведення на судове засідання. Ця ухвала судді Віталія Микитенка оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, колишнього головного ДАІшника Полтавщини звинувачують у тому, що він брав зі своїх підлеглих своєрідні відкупні за перебування на керівних посадах. Загальна сума одержаної ним неправомірної вигоди, за версією слідства, становить 13 тисяч доларів. Тож саме за хабарницькою статтею екс-посадовцю світить до 10 років позбавлення волі. Майже 10 мільйонів гривень застави за нього вніс полтавський бізнесмен Олександр Павлюченко, якому ці гроші передав брат Петра Блажівського, котрий мешкає в Криму.
До грудня минулого року обвинувачений не пропускав жодного засідання суду. Та потім, коли розгляд кримінального провадження вже завершувався, просто «розчинився»... Заява у поліцію брата підсудного про те, що останнього 22 грудня з його полтавської квартири нібито викрали невідомі, не підтвердилася. Тому ще 25 грудня суд оголосив Петра Блажівського в розшук, який доручено вести співробітникам СБУ. Однак і сьогодні місце перебування підсудного невідоме. При цьому в зниклого полковника з’явився новий адвокат, якому знадобився час на ознайомлення з матеріалами провадження.
Згідно з ухваленими минулого року змінами до законодавства, розгляд справи можливий і за відсутності обвинуваченого. Та для цього, якщо Петра Блажівського не знайдуть і не приведуть на судове засідання правоохоронці, суд має визначитися щодо спеціального розслідування.

Полтава.