У неділю ввечері (о 18.35 за місцевим часом, який збігається з київським) у центрі Анкари скоєно новий терористичний акт.

 Терористи діяли за старим сценарієм: начинений вибухівкою автомобіль було підірвано неподалік автобусної зупинки в діловому центрі столиці Кизилай, де розташовані міністерство освіти та інші адміністративні будівлі. За попередньою інформацією, самогубець спрямовував машину-бомбу на автобус із пасажирами. У цей час до зупинки під’їжджали ще кілька автобусів. У результаті потужного вибуху загинуло 37 осіб, ще 125 отримали поранення й були доставлені до найближчих лікарень.
На вимогу влади Вища рада Туреччини по телебаченню і радіо відразу ж після вибуху запровадила обмеження на висвітлення теракту. Заборона стосується показу місця теракту в прямому ефірі, трансляції записів моменту вибуху й пожежі, що спалахнула потім, а також демонстрації жертв. У неділю ввечері в Анкарі стали недоступними соціальні мережі Facebook і Twіtter.
Деякі турецькі ЗМІ повідомили, що посольство США попередило американських громадян, які перебувають в Анкарі, про теракт, котрий можливо станеться 11 березня, і рекомендувало їм не відвідувати район розташування закордонних дипмісій. Офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.
Нагадаємо, що минулого місяця такий само теракт із використанням начиненого вибухівкою автомобіля було скоєно в Анкарі, поблизу парламенту й Генштабу армії Туреччини. Тоді на місці вибуху загинуло 28 людей, понад 60 було госпіталізовано з пораненнями різного ступеня тяжкості. Провину за лютневий теракт влада Туреччина поклала на бойовиків Робітничої партії Курдистану (РПК) і провела десятки арештів по всій країні, а також провела артобстріли і бомбування позицій РПК. За неофіційним даними, в організації нового теракту також прозирає старий почерк, і час його скоєння збігається до декількох хвилин.
Президент Туреччини Реджеп Ердоган у понеділок заявив, що країна перетворилася на мішень для терористів через нестабільність у регіоні, і пообіцяв народу посилити боротьбу з терористами. «Туреччина не відмовиться від свого права на самозахист і не зупинить боротьбу проти тероризму. Терористи зазнають поразки від сил безпеки й відігруються на невинних людях», — заявив президент.
Як повідомила прес-служба МЗС, серед постраждалих у теракті громадян України немає. МЗС відстежує інформацію щодо жертв.