Минулої п’ятниці народні депутати з Чернігівщини відвідали Чернігівський національний технологічний університет. Разом із керівниками області вони ознайомилися з науково-технічними розробками закладу, спілкувалися з викладачами та студентами, вели дискусію про подальший розвиток сучасних технологій в області.

За результатами перемовин учасники зустрічі — народні депутати—члени міжфракційного депутатського об’єднання «Чернігівщина» Анна Романова, Олег Дмитренко, Олександр Кодола, Олег Купрієнко, Валерій Давиденко, Олександр Черненко, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко та ректор університету професор Сергій Шкарлет підписали меморандум «Про співпрацю народних депутатів України, органів місцевої влади та Чернігівського національного технологічного університету для сталого розвитку Чернігівщини».
Анна Романова розповіла про те, що найважливіше — створити такі умови в Чернігові, щоб молодь не їхала з міста в пошуках кращої роботи, а мала її тут.
«Більше того, ми не можемо допустити відпливу здібної молоді в інші країни. Для цього ми маємо підтримувати систему освіти. Будемо робити все можливе, щоб вищі навчальні заклади отримали справжню фінансову, кадрову, організаційну та академічну незалежність», — наголосила Романова.
Крім того, за підписом голови Чернігівської облдержадміністрації було підготовлено звернення до Президента Петра Порошенка та Кабінету Міністрів України щодо надання Чернігівському національному технологічному університету статусу класичного вузу, яким він, фактично, нині і є, готуючи, крім спеціалістів технологічного профілю, фахівців і у багатьох інших галузях.

Чернігів.

 

 

Під час відвідання університету.

Фото Віктора КОШМАЛА.