Нині коаліція у Верховній Раді складається з 237 народних депутатів. Про це під час брифінгу повідомив глава парламенту Володимир Гройсман.
«Сьогодні в парламенті є 237 підписів учасників коаліції, які не відкликані. Це факт», — зазначив він.
Голова Верховної Ради наголосив, що в нього немає інформації стосовно рішення Блоку Петра Порошенка про претендентів на посади прем’єра і міністрів.
Також Володимир Гройсман повідомив, що не отримував пропозицій очолити уряд. «Коли коаліція буде створена, вона визначить, хто може бути прем’єром або урядовцями, які здатні зробити зміни, необхідні людям», — підкреслив глава парламенту.
За його словами, розмови про те, що він може очолити уряд — це домисли або думки експертного середовища, журналістів.
«Стосовно «людини Президента», вважаю, що перебільшувати вплив на мою скромну персону є величезною помилкою», — наголосив Голова Верховної Ради.
Щодо законопроекту про електронне декларування Володимир Гройсман зазначив, що була домовленість не направляти документ на підпис гаранту Конституції до того часу, поки не буде проведено консультації з європейськими партнерами: «Коли українська і європейська сторони погодили зміни, була домовленість направити законопроект до Президента. Глава держави його ветує і вносить пропозиції до парламенту, які узгоджені з європейськими партнерами. От це і відбулося».
Володимир Гройсман наголосив, тільки-но Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції цей проект закону опрацює і буде відповідне подання, він одразу поставить його на голосування. Глава парламенту припустив, що це може відбутися вже у вівторок.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.