Ціни на низку продуктів у Херсонській області потроху почали знижуватися. Згідно з інформацією Головного управління статистики, за місяць в регіоні на 1—3,5 відсотка подешевшали свинина та м’ясо птиці, чого не бувало протягом останніх двох років. А курячі яйця взагалі побили рекорд: їхня вартість через сезонний фактор впала аж на 29,8 відсотка. Та питання: чи надовго? Зниження ціни на м’ясо пояснюється не так його перевиробництвом, як припиненням «продуктового туризму» з окупованого Криму та активним «скиданням» поголів’я його власниками у сільських районах.
Зокрема, статистика свідчить, що станом на початок березня порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість великої рогатої худоби у господарствах краю зменшилася на 4,4 відсотка, свиней — на 3,5, кіз та овець — на 3,7, птиці — взагалі на 43 відсотки. В абсолютних цифрах ситуація ще гірша: у степовій Таврії овець залишилося лише 54,5 тисячі голів. Хоча за часів СРСР їх кількість сягала мільйона!
Херсонська область.