Велоспорт. Віана-ду-Каштелу (Португалія). Українка Наталя Кромпець, котра виступає в олімпійській дисципліні маунтинбайк, посіла перше місце у перегонах Portugal Cup XCO, C2. Участь брали 22 спортсменки.
Кромпець, котра представляє команду ІSD MTB Team, показала результат 1:25.02, на півтори хвилини випередивши іспанку Лучію Васкес Креспо (1:27.27) і майже на 4 хвилини естонку Мейер Мааріс (1:28.58).


Чемпіон світу підтвердив клас


Фехтування. Глівіце (Польща). Український шпажист Дмитро Карюченко став переможцем етапу циклу U-23.


У турі прямого вибування Дмитро послідовно обіграв шістьох суперників — поляків Фелікса Фраша і Філіпа Бронішевського, італійця Амедео Норіса, свого співвітчизника Анатолія Герея, ще одного представника Польщі Даніеля Маркола й румуна Татьяна Болбочяну.


Цікаво, що найскладнішим для Дмитра став перший бій у 1/32 фіналу з Феліксом Фрашем. Перемогу в цьому двобої майбутній володар титулу чемпіона здобув усього одним уколом — 15:14, тоді як решту боїв виграв із солідною перевагою.


Нагадаємо, що на останньому чемпіонаті світу Дмитро Карюченко виборов золоту медаль у командних змаганнях разом із колегами по національній збірній України Богданом Никишиним, Анатолієм Гереєм і Максимом Хворостом.


Дюжина клубів — не проблема


Футбол. Варіант, що в чемпіонаті УПЛ буде менше 12 клубів, керівництво Прем’єр-ліги навіть не розглядає.


Про це заявив очільник Прем’єр-ліги Володимир Генінсон, який прокоментував варіант, за якого лізі не вдасться набрати на наступний сезон і дванадцяти клубів.


«Думаю, така можливість навіть не розглядається. У нас є п’ять клубів Першої ліги, які проходять нині атестацію. Всі документи готові. В середині квітня ми переглянемо фінансову документацію кожного клубу з Першої ліги. Отже, можемо підняти не одну, не дві, не три, а цілих п’ять команд. Тому не бачу жодних проблем зібрати дванадцять команд».


Китаянка повернула собі корону


Шахи. Львів. Марія Музичук програла китаянці Гоу Іфань 9-ту партію матчу за звання чемпіонки світу. Отже, рахунок протистояння став 6:3 на користь китаянки. Вона — нова шахова королева. Це її четвертий титул у кар’єрі (попередні тріумфи — 2010, 2011, 2013 років).


Попри поразку для 23-річної львів’янки, тепер уже екс-чемпіонки світу, такий досвід є неоціненним. І ми віримо в майбутні гучні перемоги Марії.


Тепер виник варіант з Австрією


Бокс. Поєдинок-реванш між українцем Володимиром Кличком і британцем Тайсоном Ф’юрі може відбутися в Австрії 4 червня.


Про це повідомляє Boxіngscene. При цьому відзначається, що перемовини про місце проведення поєдинку тривають і все ще може змінитися. При цьому представник команди Володимира Кличка Нікола Паттберг не став розголошувати подробиці домовленостей з командою Ф’юрі.


«Ми ведемо переговори. Але на цьому етапі з причин конфіденційності я не можу розголошувати інформацію», — заявив Паттберг.


Після того як організатори бою отримали відмову від керівників знаменитого стадіону «Вемблі», з’явилася інформація про можливість зустрітися Кличкові і Ф’юрі на стадіоні «Олд Траффорд» в Манчестері. І от тепер почалися розмови ще й про Австрію.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.