«Манчестер Сіті» (Англія) — «Динамо» (Україна). 0:0. Перший матч — 3:1.
«Манчестер Сіті»: Гарт, Сабалета, Компані (Мангаля, 7), Отаменді (Демікеліс, 24), Кліши, Фернандо, Фернандіньо, Навас, Туре, Сільва (Стерлінг, 79), Агуеро. Тренер — Мануель Пеллегріні.
«Динамо»: Шовковський, Віда, Хачеріді, Драгович, Антунеш, Велозу, Гармаш (Сидорчук, 64), Буяльський, Ярмоленко, Гусєв (Яковенко, 62), Теодорчик (Гонсалес, 46). Тренер — Сергій Ребров.
Рефері — Овідіу Гацеган (Румунія).
Манчестер. «Етігад Стедіум». 43 630 глядачів. 8 градусів.
Київське «Динамо» завершило свої виступи в нинішній Лізі чемпіонів УЄФА. Після поразки (1:3) у домашньому матчі киянам не вдалося створити дива в Манчестері. Хоча наприкінці зустрічі в них були шанси вирвати хоча б просто перемогу — першу на англійських стадіонах.
Англійський клуб у цій зустрічі нагадував команду, за яку грають лише вікові футболісти. Цьому є пояснення: три тижні тому в Києві «містяни» досягли комфортної переваги у два м’ячі, і рвати пупа їм не було потреби. Ще одна причина такої поведінки господарів — найближчої неділі їм доведеться провести непростий поєдинок у чемпіонаті АПЛ проти «Манчестер Юнайтед». Тому своїми діями у баталії проти киян гравці «Манчестер Сіті» наочно нам продемонстрували, який із двох поєдинків цього тижня для них важливіший.
Протягом усієї зустрічі господарі лише раз влучили у площину динамівських воріт. Натомість кияни дуже старалися і зіграли як могли. В атаці вони діяли гостріше суперника, змусили Гарта кілька разів вступити в гру, але було очевидно, що забити тричі український клуб не зможе. Проте наша команда мала гідний вигляд і завершила свій виступ на міжнародній арені в цьому сезоні, без перебільшення, з високо піднятою головою.
А «Манчестер Сіті» вперше в своїй історії пробився до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Однак настрій шанувальникам і тренерському штабу «містян» надто зіпсували травми Компані й Отаменді. Ці провідні центральні оборонці залишили поле у першій половині першого тайму.

***

— Я не засмучений, а радий за хлопців, — сказав після зустрічі Сергій Ребров. — Вони билися за команду, билися за Україну і цілком заслужили бути в Лізі чемпіонів. Це великий досвід. Подякувавши футболістам, треба дивитися з оптимізмом у майбутнє.
— З чим пов’язана заміна Теодорчика?
— Лукаш певною мірою не вписався в гру. І на його місці опинився Ярмоленко, який прекрасно знає цю позицію. Він міг забити і, як на мене, заробив пенальті. Нічого страшного не відбулося. Теодорчик усе розуміє, ми поговорили з ним про це.
— Як оцінюєте матч у цілому?
— Ми діяли компактно, намагалися контролювати гру. В першому таймі була певна скутість. Можна було зіграти гостріше. Були побоювання. Адже зустрічалися з командою, яка витрачає 200 мільйонів на придбання в міжсезоння.
— Чи вважаєте, що протистояння з «Манчестер Сіті» програли ще в Києві?
— Звичайно. Якби ми не припустилися тоді стількох помилок, то зустріч сьогодні була б значно цікавішою.
— Цей досвід допоможе боротися за чемпіонство в УПЛ?
— А ми й боремося. Кажу підопічним: якщо ми виграємо всі матчі, котрі залишилися, то станемо чемпіонами.

 

 

 

На знімку: грають «містяни» і кияни.

Фото uefa.com.