На контрольних пунктах в’їзду й виїзду «Новотроїцьке» і «Гнутове», що знаходяться на ділянці відповідальності Донецького прикордонного загону, стартувала акція «Стоп корупція». У рамках акції охоронці рубежу проводять роз’яснювальну роботу з громадянами, які перетинають лінію розмежування, та вручають флаєри з інформацією, повідомили в прес-службі загону. Зазначений флаєр розроблений прикордонниками спільно з Міжнародною організацією з міграції в Україні. У ньому міститься заклик не пропонувати хабарі посадовим особам, а в разі вимагання або інших неправомірних дій — телефонувати на номер гарячої лінії Держприкордослужби.

Аналогічну інформацію отримують і пасажири та водії на КПВВ «Зайцеве», де до антикорупційної роз’яснювальної роботи днями долучилися голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський та начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Бідило.
«Коли людина виїжджає з Донецька, з Горлівки, вона має зрозуміти, що в’їжджає на територію, де діє закон, і кожен злочин буде покараний. Ми розпочинаємо з КПВВ, але на всій території Донеччини діятимуть заходи, спрямовані на боротьбу з корупцією. Сьогодні питання не тільки в тому, хто бере хабар. Це стосується і людей, які пропонують. Корупція — це злочин, займатися яким мають правоохоронні органи. Інформування про наслідки — частина правильної виховної роботи», — підкреслив очільник області, який особисто розповсюджував флаєри на пункті пропуску.
За словами Сергія Бідила, торік і з початку 2016 року прикордонники здійснили понад 1,5 тисячі внутрішніх перевірок. За їх результатами проведено 864 службові розслідування, до адміністративної відповідальності притягнуто 628 військовослужбовців, із них 321 — безпосередньо в зоні АТО. За корупційні діяння з лав Державної прикордонної служби України звільнені 228 військовослужбовців, стосовно 24 порушено кримінальні справи та розпочато досудове розслідування.

 

 

 

На знімку: Сергій Бідило (на передньому плані ліворуч) і Павло Жебрівський під час відвідання КПВВ «Зайцеве».

Фото прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.