З фронту знову надходять тривожні новини. Бойовики та військові РФ продовжують гатити не лише зі стрілецької зброї, а й артилерійських систем. Останню добу неспокійно було поблизу Авдіївки. Там ворожий танк противника завдав прицільних ударів по цивільних об’єктах міста. За даними прес-центру АТО, терористи зухвало діють за принципом «випаленої землі», щоб знищити інфраструктуру цього населеного пункту. Вогнем з мінометів калібру 82 та 120 мм, зеніток, гранатометів, великокаліберних кулеметів бойовики також гатили по позиціях ЗСУ поблизу Широкиного, Новгородського, Зайцевого, Троїцького, Невельського та Опитного. Загалом зафіксовано понад 40 обстрілів.


Як повідомили в ГУР Міноборони, окрім військових, Росія і далі постачає на Донбас зброю та боєприпаси. А куратори першого та другого армійських корпусів «ДНР» та «ЛНР» дали команду своїм підлеглим відновити мінометні обстріли позицій ЗСУ.


На думку військових експертів, РФ, вочевидь, реалізує якийсь черговий план. Що наразі збираються протиставити їй дипломати в Києві, наших бійців на передовій не дуже цікавить. На запитання, як заспокоїти ворога, вони мають досить чітку відповідь.


Військовослужбовець однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Потрібен дозвіл на застосування зброї. Іншими методами з РФ домовитися ми не зможемо. Міркуйте самі. Нині бойовики продовжують збільшувати калібр обстрілів. Нам доводиться відповідати. І то лише з дозволу керівництва. Інакше — втрати неминучі. Вони першими відкривають вогонь і першими благають про тишу. Щоб забрати з поля бою своїх. Така гра на виснаження триває вже півроку. У Пісках біля Донецька фронт стоїть, не ворушиться. І щоб надалі так було — потрібно не жаліти патронів. З ними потрібно говорити з позиції сили. Щодо останніх подій. Учора атакувала нас ворожа диверсійна група. Атаку вдалося без втрат відбити. Працюють постійно їхні снайпери. Утім, тримаємося, іншого виходу немає».


Як повідомив днями в столиці на брифінгу керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук, понад 6 тис. кадрових російських військових нині перебувають на Донбасі. «Там воюють елітні російські підрозділи — кадрові військові спецназу ГРУ, ВДВ, морська піхота, мотострілки, танкісти та артилеристи. За наявними даними, за час війни загинуло понад 1600 їхніх бійців з 26 військових підрозділів. Це неповна інформація, загальні втрати набагато більші», — зазначив він.