Українська діаспора долучиться до боротьби
В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зустрівся із Президентом Світового Конгресу Українців Євгеном Чолієм, Президентом Світового Конгресу Українців Канади Павлом Гродом та Скарбником Світового Конгресу Українців, Президентом Канадсько-української торгової палати Зеноном Потічним.
Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася в Україні, та питання щодо співпраці з українською діаспорою.
За словами О. Турчинова, незважаючи на складну економічну та політичну ситуацію в країні, «нова влада все робить для того, щоб захистити суверенність та територіальну цілісність України, а також врятувати її від економічного колапсу».
У цьому контексті сторони обговорили питання щодо сприяння притоку інвестицій в країну та розвитку малого та середнього бізнесу.
«Ми підтримуємо нову українську владу, яка в надтяжких умовах проводить перетворення і реформування країни та організовує захист України», — сказав Є. Чолій.
Крім того, сторони також обговорили спільну роботу в інформаційній площині, щоб інформувати світ стосовно подій, які відбуваються в Україні, та «перебити брехливу пропаганду Російської Федерації з цього питання».
«У нас болить серце за Україну, і ми разом боротимемося зі всіма українцями за нашу Батьківщину», наголосив П. Грод.
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Зліва направо: Зенон Потічний, Євген Чолій, Олександр Турчинов, Павло Грод.