Санкції проти Росії, запроваджені у зв’язку з анексією Криму, залишатимуться чинними до деокупації півострова. Про це йдеться у заяві Держдепу США з нагоди другої річниці «референдуму» в Криму.


«Сьогодні, в день, коли російська окупація Криму входить в свій третій рік, ми знову підтверджуємо нашу прихильність єдиній, суверенній Україні. Сполучені Штати не визнають російського «референдуму» 16 березня 2014 року чи спроб анексувати Крим, що є порушенням міжнародного права», — йдеться у заяві Держдепу.


У зовнішньополітичному відомстві занепокоєні придушенням інакомислення, утисками кримських татар і етнічних українців. Також представник Держдепартаменту США Джон Кірбі відзначає відсутність доступу міжнародних організацій на територію окупованого півострова. «Ми не будемо визнавати зміни кордонів силою в ХХІ столітті. Санкції, пов’язані з Кримом, залишатимуться в дії доти, доки окупація триває. Ми знову закликаємо Росію припинити окупацію і повернути територію Україні», — цитує Кірбі РБК-Україна.