Претенденти на посаду президента США екс-держсекретар Гілларі Клінтон і мільярдер Дональд Трамп у другий «супервівторок» виграли первинні вибори в штатах Флорида, Іллінойс, Північна Кароліна і Міссурі. Крім цього, Клінтон також здобула перевагу на праймеріз в Огайо, повідомляє ВВС.


Після цих перемог екс-держсекретар заявила, що стає дедалі ближче до гарантованого висування на посаду президента від Демократичної партії. Якщо вона досягне своєї мети, то стане першою жінкою в історії США, яка виграє номінацію в одній із двох провідних партій.


Її можливий візаві на президентських виборах у листопаді Дональд Трамп також здобув упевнену перемогу у Флориді, але поразка в Огайо (одному з ключових штатів) від місцевого губернатора Джона Кейсіка означає, що оголошувати себе кандидатом від Республіканської партії йому ще зарано.


Інший кандидат від республіканців Марко Рубіо, який сподівався на перемогу у Флориді, оскільки він є сенатором від цього штату, програв у себе вдома і оголосив про вихід з президентських перегонів.


Клінтон уже розпочинає заочну дискусію з фаворитом республіканських перегонів Дональдом Трампом, стверджуючи, що він пропонує «небезпечний шлях» для країни.