Прем’єр-міністр Туреччини оголосив, що тіла загиблих в Анкарі терористів — подружжя — ідентифіковано і влада має докази того, що за ними стоїть заборонена в країні Робітнича партія Курдистану (РПК). У зв’язку з цим у Туреччині було проведено чергові затримання причетних до діяльності РПК. По всій країні затримали 84 особи, 11 із них після обшуків і допитів заарештували.


Поліція Туреччина почала активний пошук 20 автомобілів, власники яких заявили про викрадення. Служба безпеки припускає, що автомобілі викрали, щоб використовувати з терористичною метою. Жителів і гостей Анкари просять тимчасово не відвідувати визначні місця і пам’ятки, не з’являтися поблизу будівель військових організацій, політичних партій, посольств і торговельних центрів. За інформацією служби безпеки, висока небезпека, що 20 березня, коли мусульмани зустрічають Новий рік, може статися новий теракт.


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган запропонував дати нове визначення тероризму й терористам. На його думку, ці терміни мають стосуватися і громадських діячів, науковців та журналістів, які виправдовують і підтримують терористичну діяльність. Він наголосив, що немає різниці між «терористами, які тримають у руці пістолет чи бомбу, й тими, хто використовує своє становище й перо, аби виправдовувати мету терористів». Після цих слів президента всіх підозрюваних почали гребти під одну гребінку. У вівторок турецький суд ухвалив рішення стосовно чотирьох викладачів університетів. Їх обвинуватили в «терористичній пропаганді» через те, що ті поставили свої підписи під вимогою припинити армійські операції проти курдів. Серед заарештованих є і громадянин Великобританії — викладач Стамбульського університету Кріс Стівенсон, який підтримав вимогу турецьких колег.