Розроблений торік та схвалений Верховною Радою «дорожній експеримент», який передбачає спрямування на ремонт автошляхів половини коштів від перевиконання щомісячних планових надходжень від митниць, поширюється тільки на Волинську, Чернівецьку, Львівську, Одеську області та Київ. «Закарпаття, яке межує з чотирма країнами Євросоюзу, до експерименту не потрапило, і жоден народний депутат від нашої області чомусь не пролобіював свій край під час розгляду законопроекту у Верховній Раді, — заявляє голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. — Хоча кошти виділяються немалі — майже мільярд гривень». А оскільки Закарпатська митниця стабільно перевиконує планові надходження, то область втрачає величезні гроші.

Тож Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба, разом із народним депутатом Валерієм Лунченком підготували законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України, яким пропонується продовжити дію експерименту до 1 січня 2019 року (в теперішній редакції — до 1 січня 2017-го), а до переліку областей включити й Закарпатську. На кошти від перевиконання планових надходжень Закарпатської митниці пропонується здійснити поточний ремонт доріг загального користування державного значення Київ—Чоп, Мукачеве—Рогатин, Мукачеве—Лужанка та Вилок—Дякове.

За словами Г. Москаля, законопроект уже передано до парламенту і тепер справа за народними депутатами від Закарпаття.

Це тим паче на часі, бо розпочинається курортний сезон і тисячі українців планують улітку відпочити як у санаторіях, так і на турбазах та в сільських садибах. А хороші дороги — добрий супутник мандрівника.

Ужгород.