У Національній академії Держприкордонслужби України ім. Богдана Хмельницького відбувся випуск офіцерів-прикордонників. Лейтенантські звання отримали 273 випускники навчального закладу. Сорок чотири з них отримали дипломи з відзнакою. Молодих офіцерів буде направлено на всі ділянки державного рубежу, окрім районів, де триває антитерористична операція.

 

За кілька днів розпочне службу і лейтенант Петро Кащенко. На випуск до сина із села Івча, що на Вінниччині, приїхали його батьки і молодша сестричка. Для всієї родини це визначна подія, адже хлопець змалечку вирішив стати військовим. Жодного разу не пошкодував, що пішов цим шляхом. Навіть тоді, коли після другого курсу довелося побувати під Кримом, саме під час найгарячіших подій. Переконаний, що саме там зрозумів ту відповідальність, яка лягає на плечі військових у будь-які часи.


— Ми пишаємося тим, що нашого сина виховали не просто хорошим спеціалістом, а справжнім патріотом своєї країни, — сказали батьки. — Переконані, що навіть у найважчих ситуаціях країна може покластися на цих хлопців. Хоча, звичайно, усім нам хочеться, щоб ні вони, ні український народ ніколи не проходили випробування війною та боями.


Молодим офіцерам є з кого брати приклад. Напередодні урочистих подій в академії Президент Петро Порошенко відзначив п’ятьох військовослужбовців Державної прикордонної служби державними нагородами.
Медаль «За бездоганну службу» ІІІ ступеня отримали майор Андрій Біжик та підполковник Сергій Лозінський. Як сказано у президентському указі, вони брали участь у бойових зіткненнях із незаконними збройними формуваннями на Луганщині, відбивали збройний напад незаконно озброєних бандитських формувань на управління Луганського прикордонного загону та самовіддано, ціною власного життя, обороняли територію прикордонного загону, виявляючи мужність і вірність присязі.


Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено старшого лейтенанта Сергія Блащука, сержанта Євгенія Вербицького та старшого сержанта Тараса Галайка, які віддано захищали свою країну.

Хмельницький.

 

Лейтенант Петро Кащенко хоче стати надійним захисником для своєї родини і всієї України.


Фото автора.