Кабінет Міністрів України встановив на цей рік такі розміри виплат до Дня Перемоги ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань»:


1. Інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:


І групи — 2975 гривень;


ІІ групи — 2600 гривень;


ІІІ групи — 2310 гривень.


2. Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, — 920 гривень.


3. Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 2975 гривень.


4. Членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — 465 гривень.


5. Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 170 гривень.

 


На знімку: травень 2015 року. Київ, під час Дня пам’яті «Примирення заради майбутнього», присвяченого 70-літтю Перемоги над нацизмом.


Фото Андрія Нестеренка.